luni, 13 februarie 2012

Recenzie 'Gazda' de Stephenie Meyer

Titlu:Gazda

Titlul original:The Host

Autor:Stephenie Meyer

An aparitie:2009

Nr. pagini:640

Editura:RAO
O puteti comanda aici[Libris].


NOTA:5/5
Sumar:Melanie Stryder refuza sa se stinga. Lumea noastra a fost invadata de un dusman invizibil. Oamenii devin gazde pentru acesti invadatori, mintile le sunt luate, in timp ce corpurile lor raman intacte si isi continua vietile, aparent neschimbate. O mare parte din omenire a cedat. Cand Melanie, unul dintre putinii oameni salbatici in viata, este capturata, are convingerea ca i-a sosit sfarsitul.Wanderer, sufletul invadator care a intrat in corpul lui Melanie, a fost avertizata despre provocarile cauzate de trairea in corpul unui om: emotiile covarsitoare, multitudinea de simturi, memoriile prea clare. Dar mai era ceva dificil, ceva la care Wanderer nu se astepta: vechiul chirias al corpului refuza sa renunte la posesiunile mintii ei. Wanderer ii pune la incercare gandurile lui Melanie, sperand sa descopere locurile pe unde se ascund restul de oameni rezistenti. In schimb, Melanie ii umple mintea lui Wanderer cu viziuni despre barbatul pe care il iubeste Jared, un om care inca isi duce traiul in clandestinitate. Incapabila sa se desparta de dorintele corpului lui Melanie,Wanderer incepe sa tanjeasca dupa un om a carui demascare facea parte dintre insarcinarile ei. Cand fortele exterioare le transforma pe Wanderer si pe Melanie in aliate, ele se pregatesc sa plece in cautarea omului pe care ambele il iubesc, cautare ce se dovedeste a fi periculoasa si nesigura. Una dintre cele mai de succes scriitoare din ziua de azi, Stephenie Meyer, autoarea faimoasei serii Amurg, ne ofera un roman de neuitat despre perseverenta iubirii si despre ce inseamna sa fii om.


Parerea mea:Fanii 'Amurg' nu terbuie sa rateze aceasta carte!Este o poveste spectaculoasa,plina de emotii,care te va face sa tresari cu fiecare pagina intoarsa!Dar defapt,stiti ce?Cu atat mai bine daca nu sunteti fani 'Amurg'.Este o poveste total diferita,cu o actiune mult mai complexa si un subiect care e total sarit de pe fix!
         Cu mana pe inima pot spune ca iubesc aceasta carte!Si desi la inceput nu-mi pusesem prea mari sperante in ea,primele capitole fiind putin 'statice',pe parcurs am ajuns sa nu o mai pot lasa din mana.Am terminat-o intr-o zi,m-a acaparat pur si simplu,iar finalul mi s-a parut INCREDIBIL.In ciuda tuturor criticilor,aceasta carte doveste talentul scriitoarei la adevarata sa valoare.
         O recomand din toata inima,ar fii pacat sa pierdeti o asa 'delicatesa'! :)

Si o melodie care merge perfect cu povestea:

0 comentarii (+add yours?)

Trimiteți un comentariu