miercuri, 8 februarie 2012

Recenzie 'Codul lui DaVinci' de Dan Brown

Ei,iată-mă si la intâia recenzie. :) Sper să mă descurc binisor si că vă va placea!


Titlu:Codului lui DaVinci


Titlu original:The DaVinci Code

Autor:Dan Brown

An apartie:2005

Nr. pagini:480

Editura:RAO
O puteti comanda aici [Elefant], aici [Libraria Bucuresti] si aici [Libris].

                                      



NOTA:4/5




Sumar:Secretul suprem a 2000 de ani de istorie, într-o singura carte. O cursa disperata pentru a afla cheia secretului Sfântului Graal. Un roman pe cât de controversat, pe atât de incitant.

Aflat la Paris pentru o conferinta, profesorul american de simbolistica si istoria artei Robert Langdon primeste un telefon în toiul noptii. Batrânul custode al Luvrului a fost asasinat în muzeu, în circumstante stranii, lasând un mesaj la fel de enigmatic ca zâmbetul Giocondei.

Împreuna cu Sophie, specialista în decriptare, Langdon începe o cursa frenetica pentru descifrarea multiplelor indicii ascunse în picturile lui Leonardo... si nu numai. Pasii îi poarta de la Paris la Londra si apoi în Scotia, pentru a dezvalui un mister pazit cu strasnicie de secole, capabil sa zguduie din temelii dogmele crestinatatii.




Parerea mea:Codul lui DaVinci' este o carte pe care am râvnit-o foarte mult,incă de acum cativa ani.Insă intotdeauna părea să-mi scape printre degete.La sfârsitul semestrului intâi,in ultima oră de istorie,cand domnul profesor ne-a recomandat o serie de cărti cu tematică istorică,care includea si 'Codul lui DaVinci',am stiut ca trebuie neapărat sa pun mana pe ea cât mai repede posibil.
'Codul lui Davinci' este un thriller magnific imbinat cu teoria conspiratiei,nefiind lipsită de nenumărate 'picanterii' si afirmatii cu imapact semnificativ,fapt ce a dat nastere la numeroase certuri intre istoricii de pretutindeni.


Actiunea cărtii gravitează in jurului uciderii unui custode al muzeului Luvru,care tot odată este si ultimul mare maestru al confreriei secrete 'Stăretia Sionului',stăretie ce păstreaza un secret uluitor,ce ar putea pune Biserica crestina pe un cu totul al făgas fată de cel pe care il cunoastem in prezent.
Crima ii uneste astfel pe cei doi eroi ai romanului,Robert Langdon,un profesor specializat in simbolistică de la Harvard si pe criptografa Sophie Neveu,nepoata custodelui asasinat.Acestia pornesc intr-o aventura uimitoara,intalnind si dezlegand mesaje misterioase si coduri numerice,totul cu un singur scop:găsirea Graalui.
Cartea se dovesdeste a lua o intorsătura uluitoare,Dan Brown facand din fiecare personaj un pion esential.


Mai mult de atat nu pot spune,pentru ca altfel as ruina tot farmecul cărtii. :)Personal,mi-a placut la nebunie aceasta carte si o recomand cu incredere tuturor celor pasionati de istorie dar si iubitorilor de thrillere!

0 comentarii (+add yours?)

Trimiteți un comentariu