joi, 5 aprilie 2012

Recenzie " Jocurile foamei" de Suzanne Collins

Titlu: Jocurile Foamei
Titlu original : The Hunger Games
Autor: Suzane Collins
Editura: Nemira
Nr. de pagini: 320


Nota: 5/5

Sumar:

Ai putea supravietui in salbaticie, de unul singur, cand toti cei din jur fac tot ce pot ca sa nu apuci dimineata urmatoare?

Intr-un viitor postapocaliptic, peste ruinele unui continent cunoscut odata ca America de Nord se intinde natiunea Panem. Ca simbol al puterii Capitoliului asupra celor douasprezece districte conduse cu o mana de fier, in fiecare an este organizat un concurs sadic si sangeros – Jocurile Foamei. Douazeci si patru de adolescenti sunt rapiti de langa familiile lor si aruncati in lupta pe viata si pe moarte, televizata in direct si urmarita cu frenezie. Doar unul dintre ei se va intoarce acasa faimos, bogat si... viu. Cine va castiga cursa nebuna pentru supravietuire?

„Pur si simplu am citit fara sa ma pot opri! [...] O lectura inrobitoare.” Stephen King

Parerea mea:

  Cartea este geniala!Am asteptat foarte mult pana am reusit sa fac rost de ea, dar a meritat. De cum am inceput-o nu am mai putut sa o las din mana si am sorbit fiecare cuvintel, fiecare replica pana la ultima pagina.Katniss este o  fata saraca, cu instinct de supravietruire foarte puternic, dar care este gata sa se sacrifice pentru sora sa mai mica, Primrose. Cand  incepe sadicul joc, este doar o copila care nu crede ca are vreo sansa in fata celorlalti concurenti…. care nu este in stare sa ucida altceva in afara de veverite si iepuri. Pe parcursul jocului se transforma intr-o femeie care este in stare sa minta, sa se prefaca si sa ucida pentru a ramane in viata. O intrebare care nu ii da pace este pe cine iubeste…..pe Peeta care a fost alaturi de ea si care i-a salvat viata de atatea ori?, sau pe Gale care ii este prieten de mult timp si partener de vanatoare?Este cea mai buna carte pe care am citit-o pana acum care va va tine cu sufletul la gura pana la sfarsit. Primul volum va va starni interesul si cu siguranta veti citi toata seria.



Mai jos aveti trailerul cartii,care face ravagii in box-office-urile de pretutindeni momentan:







1 comentarii (+add yours?)

Unknown spunea...

Mi-a placut mult aceasta carte.

Trimiteți un comentariu