luni, 30 aprilie 2012

Recenzie 'Sfidarea - Jocurile foamei' de Suzanne Collins

Titlu:Sfidarea

Titlu original:Catching Fire

Autor:Suzanne Collins

An aparatie:2011

Nr. pagini:320


Editura:Nemira

NOTA:4.5/5

Puteti comanda cartea AICI.(Libris)


Sumar:
Sfidarea este al doilea volum din seria Jocurile Foamei. Suzanne Collins continua intr-o maniera magistrala povestea Districtului 12.

Katniss si Peeta au castigat impreuna sangeroasele Jocuri ale Foamei, sfidand pentru prima oara in istorie regulile impuse de Capitoliu. Reveniti in Districtul 12, dupa toate incercarile infruntate, convinsi ca au castigat o viata sigura si decenta pentru ei si familiile lor, spera ca va urma o lunga perioada de pace. Dar, in timp ce Katniss si Peeta parcurg obligatoriul Tur al Invingatorilor, apar zvonuri despre o revolta printre locuitorii districtelor. Iar in ochii conducatorilor, ei sunt sursa acestei rebeliuni. Daca nu vor reusi sa convinga natiunea Panemului ca sunt in continuare indragostiti nebuneste, consecintele ar putea fi dezastruoase…


Parerea mea:Sfidarea poate ca nu a fost la fel de intensa precum primul volum, dar in mod sigur a fost o lectura exorbitanta!Te pierdeai pur si simplu rintre paginile cartii, credeti-ma, o zi si ceva n-am facut altceva decat sa citesc, pana si in pauzele dintre ore! :)) In aceasta carte Katniss trebuie sa infrunte un pericol chiar mai mare decat in prima carte, pentru ca de data aceasta nu e decat viata ei pusa in pericol, dar si viata tuturor celor pe care ii iubeste.Nu vreau sa ma apuc sa-i fac un rezumat acestei carti, cred ca ati observat ca nu obisnuiesc, pentru ca altfel s-ar duce tot farmecul cartii.Tot ce trebuie sa stiti ca daca inca n-ati citit aceasta serie fenomenala, nu mai stati pe ganduri! Va veti indragosti de serie inca de la primele pagini,si in plus in aceasta carte isi face aparitia Finnick, care este absolut .. incredibil.De-abia astept sa vad pe cine vor alege pentru a-l juca pe Finnick in urmatorul film, va fi o alegere foarte dificila..Anyway, cartea este un must pentru fiecare, asa ca spor la citit! :)

0 comentarii (+add yours?)

Trimiteți un comentariu